2013. február 16., szombat

Kacsamáj mousse kaláccsal (VKF! 54.forduló)

Kávét vagy teát? Kávét, egyértelműen. A teáért nem igazán rajongok. Kávéból viszont csakis espresso, cukor nélkül, pici hideg tejjel. Ez a kérdés a kiírása az 54. Vigyázz! Kész! Főzz! játéknak, melyet a coffeinmentes blog írója, Emma hirdetett meg. Sós ételen törtem a fejem. Több helyen olvastam, hogy a kávé és a kacsamáj remekül passzolnak, egy kacsamáj mousse-t pedig már régóta szerettem volna elkészíteni. E fenti két dolgot ötvözve született meg ez a recept. Bátran próbáljátok ki Ti is. A kávé, ami ezúttal pácként szerepel fantasztikusan mélyíti az ízeket. A végeredmény sokkal sokkal jobb annál, mint elsőre a hozzávalók alapján számítanánk.




Hozzávalók: 
150 g kacsamáj
1 dl édes fehér bor
1 dl zöldség alaplé
1 tojás
1 tojás sárgája
só, frissen őrölt bors
páchoz: 1,5 dl hosszú fekete kávé

Elkészítés:
A kacsamájat megtisztítjuk, az ereket eltávolítjuk, és felkockázzuk. Egy éjszakára a kávé pácba tesszük.
Másnap a sütőt előmelegítjük 120 fokra. A májat leszűrjük, összeturmixoljuk a borral, tojásokkal, alaplével. Sóval, borssal ízesítjük. Kis kerámia tálkákba szűrjük és gőzfürdőben fél óra alatt készre sütjük.
Kaláccsal vagy pirítóssal tálaljuk előételként.


Keresgélés közben még ilyen kipróbálandó kincsekre is bukkantam: Kávén füstölt libamáj vaníliás vargánya pürével. Mmmm.....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése