Ismét egy jó hangulatú főzőest a francia bisztrókonyha jegyében, Várvizi Péterrel.
Dorade tintahallal és kecskesajttal:
Az aranydurbincsnak gombás kecskesajtos glazúrt készítettünk. A tintahal a hal körete volt, csicsókával, lóbabbal és turbolyával. Fantasztikus előétel volt. (Sajnos a fotó nem sikerült)
Kacsamell birsalmapürével:
A kacsamell gyönyörű rózsaszín, fűszeres olajban marináltuk/konfitáltuk, majd kérget sütöttünk rá. Fűszeres birsalmapürét készítettünk, majd blansírozott birsalmával, zellergumóval, fekete retekkel és sült édesburgonyával tálaltuk.
Mandarin olíva- és mandarinfagylalttal:
Mindkét fagyi eszméletlenül finom volt, a tálalás tette még különlegesebbé. Egész mandarinok 5-6 órán keresztül konfitálódtak a 75 fokos fűszeres szirupban. A gyümölcshúst kanállal eltávolítottuk és a héjban- ami maga is fogyasztható- tálaltuk a fagyikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése