2012. február 4., szombat

Fűszeres forralt bor

Ha már a hideg mellé a hóesés is megérkezett, akkor hoztam egy finom forralt bort. Hóesés, síelés, hütte, forralt bor, gőzgombóc. Jó dolgok ezek, szeretem a havat és a telet.



Elkészítés:
Vegyünk egy üveg jó minőségű vörösbort. Öntsük lábosba, szórjunk bele 2-3 evőkanál cukrot, ízlés szerint, majd  a következő fűszereket egy darab tüllbe kötve: 2 kardamom, 3-4szegfűszeg, 1-2 csillagánizs, 1 rúd fahéj. Egy citrom vagy narancs vékonyra szeletelt héját, esetleg néhány szelet gyömbért, thai citromfüvet. Kis lángon melegítjük 4-5 percig, közben megkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Az átszűrt bort csészékbe töltjük. Egészségünkre!

2 megjegyzés:

  1. Hát, ez a hó nem igazán akar elállni. Egyet tehetünk, igyunk jó sok forralt bort a meleg szobából :) köszi a receptet, ha borokkal kapcsolatban lenne kérdésetek, ez az oldal segíthet http://minu.me/-vinopedia

    VálaszTörlés