A második pályaművem a VKF! 57. fordulójára. Egy édes után egy sós változat, mert mindenképpen akartam valamilyen sós változatot is készíteni. A napokban előkerültek régebbi magazinok. Abban bukkantam rá a spárgával töltött palacsintára, melynek a tetejére a sajt rá lett sütve. Azt pedig egyenesen imádom. A piacon még kaptam finom zsenge fehér spárgát. Egyenesen a termelőtől. Bár az eredeti recept jelentős átalakuláson ment keresztül, az ihlet innen jött.
Hozzávalók: Kb. : 6 db palacsintához: 10 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dl tej, csipet só,1 evőkanál frissen reszelt parmezán, egy maroknyi bazsalikomlevél
500 g fehér spárga, 10 dkg ementali sajt, 1 dl tejszín, frissen őrölt bors, néhány bazsalikom levél a tálaláshoz
500 g fehér spárga, 10 dkg ementali sajt, 1 dl tejszín, frissen őrölt bors, néhány bazsalikom levél a tálaláshoz
Elkészítés: A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd a
liszttel simára keverjük. Csipet sóval és parmezánnal ízesítjük. beletépkedjük a bazsalikom leveleket is. Cseppnyi kukoricacsíra olajon, forró palacsinta
sütőben kisütjük a palacsintákat.
A fehér spárga szárakat megtisztítjuk, néhány percig főzzük picit cukros vízben. Elsőre nekem is meghökkentő volt ez, itt olvastam róla és működik. Jeges vízbe szedjük ki.
Palacsintánként 2-3 szál fehér spárgát beletekerünk. Én most úgy, hogy a fej része kilátszódjon. A reszelt ementali sajtot összekeverjük a tejszínnel, ráhalmozzuk a hőálló tálba fektetett palacsintákra, borsot őrölünk rá és 10 percre a 200 fokos sütőbe toljuk. Ha a sajt kezd pirulni kivesszük. Néhány percig hagyjuk pihenni. Tálalás előtt friss bazsalikomleveleket szórunk rá.
A fehér spárga szárakat megtisztítjuk, néhány percig főzzük picit cukros vízben. Elsőre nekem is meghökkentő volt ez, itt olvastam róla és működik. Jeges vízbe szedjük ki.
Palacsintánként 2-3 szál fehér spárgát beletekerünk. Én most úgy, hogy a fej része kilátszódjon. A reszelt ementali sajtot összekeverjük a tejszínnel, ráhalmozzuk a hőálló tálba fektetett palacsintákra, borsot őrölünk rá és 10 percre a 200 fokos sütőbe toljuk. Ha a sajt kezd pirulni kivesszük. Néhány percig hagyjuk pihenni. Tálalás előtt friss bazsalikomleveleket szórunk rá.
Remek ebéd vagy uzsonna kerekedik belőle.
Ezt is kérem! Fehér spárga, Istenem de hiányzik..... Ügyes vagy Kriszta!!!!
VálaszTörlésTudod, hogy nem is kedveltem a fehér spárgát? Ez az első év, hogy többször ettem és készítettem.
TörlésMost már szinte jobban kedvelem, mint a zöldet. Ebben pedig nagy szereped van ám. Addig mondogattad, hogy mennyire hiányzik, én meg úgy voltam vele, tessék, nekem meg itt van az orrom előtt, ráadásul friss, egyenesen a termelőtől, aznap szedte, szóval elkezdtünk barátkozni, és mára igen jó barátok lettünk.
Mostanra értettem meg, miért is hiányzik Neked annyira.