2011. december 15., csütörtök

Karácsonyi menü francia stílusban

Fantasztikus karácsonyi menüsort készítettünk tegnap este a Csillagánizs Főzőiskolában Várvizi Péterrel. Ezen az estén az előételben a tenger gyümölcseié volt a főszerep, főételként egy báránygerincet készítettünk, a desszertben pedig a narancs és a csokoládé dominált. Vacsora közben mesélt Péter a francia karácsonyi hagyományokról. Legérdekesebb és legszimpatikusabb számomra az hozzáállás, hogy a karácsonyhoz úgy viszonyulnak, együnk egy jót és közben együtt van a család. Lehet, hogy csak 1 szelet süteményt esznek az előétel-főétel sor után, de az "olyan". Rengeteg alapanyagból tudnak dolgozni, minden évben más a menü, a háziasszony rengeteg inspirációt kap mind a hétköznapokból, mind a gasztronómiai magazinokból.


Citrusleves rákkal és Szent-Jakab kagylóval:
A fotó nem igazán adja vissza azt, hogy ez milyen finom előétel. Az alapleves citruslevekkel, chilivel és kókusztejjel ízesített, melyben laposhal filé, tigrisrák és Szent-Jakab kagyló bújik meg.
Báránygerinc kellevelekkel tekerve, zöldségekkel:
Fantasztikus, csak ezt tudom mondani erre az ételre, igaz a készítés során még kételkedtem, hogy mi fog ebből kisülni. Rózsaszínre sült báránygerinc roppanós zöldségekkel, csicsókával, mustárral ízesített mártással, konfitált fokhagymával, kemencében készült fekete olajbogyóval.


Csokoládé-narancs-körte charlotte
Narancs és mennyei étcsokoládé egy desszertben csak jó lehet. Mindez még mézédes körtével és mandulás piskótával. Biztos befutó az itthoni menüsorban is.Joyeux Noel! Boldog Karácsonyt! Mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése