Ismét Michelin csillagos vacsorát készítettünk Várvizi Péter vezetésével. Ezúttal a La Bitta Nella Pergola egy Michelin csillagos étteremben eltöltött hetek inspirálták a séfet a menü összeállításakor. Sajnos az éttermet már nem találjuk meg Genovában, Péter évekkel ezelőtt stázsolt ezen a helyen. Az egész menü nagyon különleges volt, a főétel azonban mindent vitt. Remélem a fotók visszaadnak belőle valamennyit.
Tükörtojás zöldségekkel
Balzsamecetben marinált tojássárgája zöldségekkel és vinagrette öntettel, tetején kecskesajtból agar-agar segítségével készült "lap".
Az ominózus "lapkasajt" tálalás után
Fekete szezámmaggal sütött vörös tonhal, lencsével és zöldborsóval
Fekete szezámmagba forgatott vörös tonhal steak-et hirtelen kisütöttük, a közepe rózsaszín maradt. Mellé beluga lencséből készült saláta és spenótos cukorborsó püré bazsalikomlevelekkel megszórva.
Gesztenyés mangótorta
Gesztenyés tészta, gesztenyehab, mézédes mangó, ropogós streusel. Kell ennél jobb?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése