Várvizi Péter vezetésével egy igazi 3 Michelin csillagos vacsorát készítettünk, a helyszín pedig ezúttal is a Csillagánizs Főzőiskola. Az est címe: A Michelin csillagok világa - Haeberlin Ház
Egy aprócska elzászi faluban, Illhaeusernben található a híres „Haeberlin ház”, hivatalos nevén az Auberge de L’Ill étterem, mely 1952-ben kapott egy Michelin csillagot, 1957-ben megkapta a másodikat, és 1967 óta őrzi a harmadikat. Az étterem tradicionális francia konyhát visz. Az itt eltöltött hónapok inspirálták Pétert a mai menüsor összeállításakor.
A "csillagos" vacsora elkészítése közben ismét sok érdekes dolgot hallottunk a konyhaajtón túlról. Ismét, hiszen a Csillagánizs táborban már egy fotókkal illusztrált 2 órás előadást tartott Péter, és lesz folytatás is, amit nagyon várok már. Az étterem honlapját érdemes megnézni, már csak a fotók kedvéért is.
Széll Tamás, az Onyx csillagos séfje 2 évvel ezelőtt 1 hetet töltött el az étterem konyháján. Az ő élménybeszámolóján keresztül betekintést nyerhetünk a három csillagos konyha működésébe. Olvassátok el a Bűvös szakács blogon, érdemes.
Széll Tamás, az Onyx csillagos séfje 2 évvel ezelőtt 1 hetet töltött el az étterem konyháján. Az ő élménybeszámolóján keresztül betekintést nyerhetünk a három csillagos konyha működésébe. Olvassátok el a Bűvös szakács blogon, érdemes.
Az est menüje:
Marinált szardínia petrezselymes kagyló raguval
Szarvasgerinc lilakáposztás milles feuilles-jel és vadgombákkal
Citromkrém brulée narancsos áfonyával, fahéjfagylalttal, almachips-sel
Gratulálok!
VálaszTörlésJutka, köszönöm szépen.
VálaszTörlésAz érdem Várvizi Péter séfé is és 7 főzőtársamé is, akikkel már többedik alkalommal főztünk együtt.
..Hmmm, ez nagyon finom lehetett! A képek önmagukért beszélnek! :-)
VálaszTörlés