2011. november 11., péntek

Michelin csillagos vacsorát főztünk

Várvizi Péter vezetésével egy igazi 3 Michelin csillagos vacsorát készítettünk, a helyszín pedig ezúttal is a Csillagánizs Főzőiskola. Az est címe: A Michelin csillagok világa - Haeberlin Ház
Egy aprócska elzászi faluban, Illhaeusernben található a híres „Haeberlin ház”, hivatalos nevén az Auberge de L’Ill étterem,  mely 1952-ben kapott egy Michelin csillagot, 1957-ben megkapta a másodikat, és 1967 óta őrzi a harmadikat. Az étterem tradicionális francia konyhát visz. Az itt eltöltött hónapok inspirálták Pétert a mai menüsor összeállításakor.
A "csillagos" vacsora elkészítése közben ismét sok érdekes dolgot hallottunk a konyhaajtón túlról. Ismét, hiszen a Csillagánizs táborban már egy fotókkal illusztrált 2 órás előadást tartott Péter, és lesz folytatás is, amit nagyon várok már. Az étterem honlapját érdemes megnézni, már csak a fotók kedvéért is.
Széll Tamás, az Onyx csillagos séfje 2 évvel ezelőtt 1 hetet töltött el az étterem konyháján. Az ő élménybeszámolóján keresztül betekintést nyerhetünk a három csillagos konyha működésébe. Olvassátok el a Bűvös szakács blogon,  érdemes.
Az est menüje:
Marinált szardínia petrezselymes kagyló raguval
Szarvasgerinc lilakáposztás milles feuilles-jel és vadgombákkal
Citromkrém brulée narancsos áfonyával, fahéjfagylalttal, almachips-sel

 

3 megjegyzés:

  1. Jutka, köszönöm szépen.
    Az érdem Várvizi Péter séfé is és 7 főzőtársamé is, akikkel már többedik alkalommal főztünk együtt.

    VálaszTörlés
  2. ..Hmmm, ez nagyon finom lehetett! A képek önmagukért beszélnek! :-)

    VálaszTörlés