2011. május 26., csütörtök

Házi bodzaszörp

Virágzik a bodzabokor, ami a környékünkön rengeteg van. Séta közben mindenhol érezni illatát. Barnus kérte, hogy készítsek, szedtünk is sok szép virágtányért, telis-tele gyönyörű sárga jó illatú virágporral.    


Hozzávalók:

 15-20 db szép, kinyílt bodzavirág virágkocsányok nélkül, 1 kg kristálycukor,  1 l víz, 3+3 citrom


Elkészítés:   

A vizet egy lábosban a cukorral felforraljuk, majd lehűtjük. A bodzavirág tányérok kocsányát eltávolítjuk, hogy csak a virágok kerüljenek a szirupba. Egy nagy befőttes üveg vagy tál aljára helyezzük.  A citromokat alaposan megmossuk, 3 db-ot vékony karikákra szeleteljük. Az üvegbe tesszük a virágokra. Felöntjük a lehűtött sziruppal, ráfacsarjuk 3 citrom levét és 2-3 napig a hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek és a virágpor a virágból kioldódjon.  Leszűrjük és üvegekbe töltjük. Én ezt a mennyiséget nem tartósítottam, hanem a hűtőbe tettem. Bőven el fog fogyni néhány hét alatt, amíg a hűtőben eláll.


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése