Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 dl víz, 1 nagy csokor bazsalikom, 1-2 lime, jégkocka és citrom a tálaláshoz
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd lehűtjük. Belefacsarjuk 1-2 lime levét.
Megmossuk és szárítjuk a bazsalikomleveleket, hozzáadjuk a kihűlt sziruphoz,és turmixgépben néhány perc alatt simára turmixoljuk. Ezután üvegbe szűrjük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megmossuk és szárítjuk a bazsalikomleveleket, hozzáadjuk a kihűlt sziruphoz,és turmixgépben néhány perc alatt simára turmixoljuk. Ezután üvegbe szűrjük és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Vízzel felöntve, jégkockával, lime vagy citromszeletekkel kínáljuk.
Ahogy a profik készítik: (recept Mach Tímeától a Csillagánizsból)
Fél liter vízből és 1 kg cukorból cukorszirupot készítünk. Visszahűtjük 50 fok körüli hőmérsékletre, (ezt maghőmérővel tudjuk vagy az ujjunkkal, mert ezt a hőmérsékletet még éppen elviseli). Ezen a hőmérsékleten beletesszük a 15 dkg bazsalikomlevelet, turmixoljuk botmixerrel és minimum 15 percig ezen a hőmérsékleten tartjuk, vigyázva, hogy nehogy túlmelegedjen, mert akkor elveszíti üde zöld színét. Végül leszűrjük, hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Recepteket itt is találtam: Dolce Vita, Sajtkukac
.
Tavaly kipróbáltam, és bár a család kissé bizalmatlanul állt az ötlethez, nagyon hamar elfogyott :) Most, hogy végre megnőtt a bazsalikomom, nekivágok újra :)
VálaszTörlés