Hozzávalók:
5 db közepes méretű padlizsán, 7-8 db szép pritamin paprika, 40 dkg vöröshagyma, 3 dl frissen passzírozott paradicsomlé, 3,5 dl olívaolaj, só, bors
5 db közepes méretű padlizsán, 7-8 db szép pritamin paprika, 40 dkg vöröshagyma, 3 dl frissen passzírozott paradicsomlé, 3,5 dl olívaolaj, só, bors
A padlizsánt egészben a sütőben 200 fokon kb. fél óra alatt megsütjük, majd ha kihűlt kikanalazzuk a héjából.
A paprikákat is egészben megsütjük, amíg a héja szinte fekete nem lesz, mert akkor a legfinomabb. Ha kihűlt eltávolítjuk a csumáját, magokat és lehúzzuk a héját.
A hagymát felkockázzuk és olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a padlizsánt is.Hozzáöntjük a frissen passzírozott paradicsom levét, a maradék olívaolajat, ízlés szerint a sót, frissen őrölt borsot. Kézi mixerrel összeturmixoljuk, úgy, hogy egy kicsit darabos maradhat. Ezután addig főzzük, míg az olaj fel nem jön a tetejére.
Forrón üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejre állítjuk. 5 perc után száraz dunsztba tesszük és itt hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 5 db 2,5 dl-es üveg telt meg.
Forrón üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejre állítjuk. 5 perc után száraz dunsztba tesszük és itt hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 5 db 2,5 dl-es üveg telt meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése