Ismét fagyi recepttel jöttem. Sorra készítem ezeket a jeges finomságokat. Őszibarack fagyiból ez a második variáció, de ebben sokkal jobban érvényesül az érett őszibarack egyedi zamata. Ez a kisfiam aktuális kedvence. Simán befal 4 gombócot belőle, és az ötödik is simán lecsúszna, ha megálljt nem parancsolnék a torka érdekében.
Hozzávalók: 50 dkg őszibarack, 15 dkg cukor, 1 dl víz, 1 vaníliarúd, 1 rúd fahéj, 1 dl tejszín
A cukrot egy lábosba szórjuk, hozzáöntjük a vizet, a vaníliarúd magjait kikaparjuk, hozzáadjuk a fahéjrudat is. Néhány percig forraljuk, majd kihűtjük.
Az őszbarackot a tejszínnel összeturmixoljuk, ezt összekeverjük a leszűrt, kihűlt fűszeres cukorsziruppal. Hűtőben lehűtjük és fagyigépben megfagyasztjuk. 8dl és 12 szép gombóc lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése