2014. április 22., kedd

Francia bisztrókonyha-főszerepben a könnyedség

Lassan egy éve, hogy főzőesten jártunk. Az a főzőiskola sajnos bezárta kapuit, régi csapatunk pedig akárhányszor összefutottunk vagy beszéltünk telefonon, mindig szóba került, hogy milyen jó is volt, és kezd most már hiányozni egy jó kis főzős este. Aztán az egyik leglelkesebb főzőtársunk kb. 1 hónapja gondolt egy nagyot, és megkérdezett minket, volna-e kedvünk ismét egy közös főzéshez, mert ha igen, akkor megkeresi Pétert, hogy elvállalja-e. 
A hely addigra adott volt, egy estére kibéreltünk egy főzőiskolát. Mindenki igent mondott, így múlt csütörtökön sok-sok szervezés után ismét francia bisztrókonyha főzőest volt, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk Panninak, aki kibérelte a helyet, leszervezte az időpontot, egyeztetett a menüről, alapanyagot beszerzett. Nem kis munka volt, de azt gondolom megérte, mert én személy szerint nagyon jól éreztem magam, remélem a többiek is, a hangulat mindenesetre nagyon jó volt. Az ételek, a borok és főleg a desszert. Várvizi Péter ismét fantasztikus menüt rakott össze. Péter ételeivel a Larus Étteremben is találkozhattok. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
 A főzőest menüje pedig:

Előétel: Spárga tojáskrémmel
Friss roppanós spárga, fűszeres pankó morzsával és tojáskrémmel (67 fokon főzött tojássárgája)
Főétel: Makréla, karfiolpürével és kékkagyló helyett virágokkal
Makréla, ami ezúttal nagyon finom volt, pedig nem kedvelem. Selymes, citrusos karfiolpürével, fűszeres vörösborecetben főtt lilahagymával, cukorborsóval, tengeri spárgával, mezei virágokkal és almavirággal.

Desszert: Fehércsokoládés, áfonyás, epres "torta"
No, ez mindent vitt. Selymes fehércsokoládés krém Valrhona fehér csokoládéból, friss citrusos málna "lekvár", eper, áfonya, karamell tuille. Zseniális és gyönyörű.

Folyt. köv. június közepén.


1 megjegyzés: