2013. május 17., péntek

Bodzavirágos eperfagyi

Ezt a fantasztikus párost fagyiban sem hagyhatom ki. A tavalyi év egyik legjobban sikerült lekvárja volt a bodzavirágos eper, ebből indultam ki ennél a fagyinál. Nem is igazán recept, viszont eszméletlenül finom. Próbáljátok ki!



Hozzávalók:
75 dkg eper
15dkg cukor (nádcukor vagy nyírfacukor is lehet)
fél citrom leve
5-6 bodzavirág ernyő
1 dl tejszín

Elkészítés:
Az epret megmosom, alaposan átnézem. A hibátlan gyümölcsöket felkockázom, majd a cukorral és a citrom levével összeforgatom és 1-2 órát állni hagyom, hogy levet eresszen. Ezt követően a tetejére teszek 5-6 bodzavirág ernyőt úgy, hogy a virágok érintkezzenek az eperrel, az eper levével, kicsit bele is nyomkodom. Lefedem és 12 órát pihentetem a hűtőben. Ezután a bodzavirág  ernyőket leszedem róla, összeturmixolom az epret a tejszínnel, adhatok hozzá friss bodzavirágokat. Az egészet fagyigépben kifagyasztom. Ennyi.



12 megjegyzés:

  1. Ez nálam a húazannya kategória. :-) Tudom, hogy imádnám. Már csak bodzát kell találnom. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, Katuci, nagyon köszi. :))))
      Mi is imádjuk.

      Törlés
  2. Nagyon jól hangzik! Ki fogom próbálni a lekvárt is :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszetős, gyönyörűek azok a gombócok!:)

    VálaszTörlés
  4. :) hűűű... szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom. A mi készletünk sajna már fogyóban van... most jól jönne ebből a finomságból pár gombóc. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már a miénk is elfogyott, de kedden készül újabb adag. :)

      Törlés
  5. A lekvár épp hűl fejreállva ;) Remélem még lesz időm ezt a fagyit is tesztelni! Már tavaly is tudtam, hogy venni kellene egy fagyigépet, de valahogy elnapolódott a dolog... Talán majd idén. Neked milyen típus van? Sok helyen olvastam, hogy nem férnek be a sima fagyasztószekrényekbe :S Amit kinéztem típus, azt sehol nem tudtam "élőben" megnézni, így nem mertem megvenni, mert féltem, hogy nekem sem fér be :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lekvárnak nagyon örülök.
      Fagyigép Philips. Óriási előnye, hogy nem kell az egész tartályt a fagyóba tenni, hanem az alján van egy 5 cm magas, 18 cm átmérőjű korong alakú kivehető akku. Csak azt kell a fagyóba tenni, és az simán befér.
      Eleinte szkeptikus voltam, hogy ez ki fogja-e fagyasztani rendesen a beletöltött folyadékot, de 1 litert simán a képen látható gombócolható állagúra fagyaszt. Előtte a folyadék csak a hűtőben volt 1 éjszakát.
      Szóval bátran ajánlom ezt a márkát. Többe kerül mint egy noname (az elsőt én elajándékoztam, mert sose fagyott benne ki rendesen a fagyi) de mégsem kerül súlyos tízezrekbe.
      Én a neten rendeltem, mert nem találtam sehol boltban.
      Ilyen: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=hu&scy=hu&ctn=HR2303/10

      Törlés
    2. Juj,koszi! Meg is lesem mindjart ;-) hetvegen jutott idő bodzaszorpre,ugyh ha ezt nem is, a bodzas fagyid mindenkepp tesztelni fogom :-)

      Törlés
  6. Nagyon guszta a fagyi! És nagyon jó, hogy leírtad milyen géped van. Nekem még nincs, mindig is azért kerültem, merthogy nem fér el a fagyasztóban. De ez tényleg pici helyet igényel.

    VálaszTörlés