2012. november 27., kedd

Borvacsora a séfasztalnál

Október végén voltam ezen a fantasztikus vacsorával egybekötött főzőesten a Mezzo Kuzin  főzőiskolában. A kiírás szerint borvacsora a séfasztalnál. Lehetőségünk volt a Hertelendy Kastély séfjével, Hampuk Zsolttal elkészíteni az ötfogásos vacsorát. Nagyon sok minden elő volt készítve, akárcsak egy étteremben, viszont a tálalásban tevékenyen részt tudtunk venni és miközben készültek az egyes fogások sokat beszélgettünk és nagyon sok hasznos tanáccsal lettünk gazdagabbak. Szent Jakab kagyló sütése, rizottó készítése, őzgerinc sütése, jus készítése...  Természetesen minden fogás mellé egy pohár bor is járt, amit a házigazda válogatott elsősorban saját pincészetéből. A képek telefonnal készültek, ezért gyengébb minőségűek, de remélem visszaadják valamelyest a hangulatot.



Amuse bouche: pácolt lazac, mangó chutney, fűszervaj és friss bagett



Előétel: Jakab kagyló variáció sáfrány szósszal és szarvasgombával



Tonkababos karotta leves tanyasi csirkével (itt a képzeletekre kell bízzalak benneteket, mert konkrétan elfelejtettem lefényképezni)



Vitéz sabling zöldséges rizottóval és parmezán forgáccsal



Őzgerinc filé sütőtökkel és juhtúrós polentával (az est fénypontja, zseniális!)



Almatorta vaníliás tejfellel és madártej fagyival



Érlelt kék sajt szarvasgombával (zseniális!)



A Mezzo Kuzinban vannak sima főzőtanfolyamok is és lesz még ilyen borvacsora is, érdemes figyelni a honlapjukat.

1 megjegyzés:

  1. nagyon guszta minden! a leves amit elfelejtettél fotózni nagyon kíváncsivá tett. tonkabab+karotta és csirke. biztos megkóstolnám!

    VálaszTörlés