Hú, hol is kezdjem. Remélem mindenkinek csodálatosan teltek az Ünnepek és jól kezdődik az év. Lassan visszarázódok a régi kerékvágásba a hosszú téli szünet után.
Az elmúlt fél évben nagyon elhanyagoltam a blogot. Az oka nagyon egyszerű, sokáig gondolkoztam rajta, hogy befejezem. Aztán az ünnepek alatt beszélgettem egyik barátnőmmel, és az ő egyik mondata - miszerint nem kell azért bezárni, mert ritkán írsz - győzött meg arról, hogy nem kell végleg bezárnom. Bár biztos, hogy sokkal ritkábban fogok írni, recept sem lesz mindig és főzőiskolai beszámoló sem lesz már, a kedvenc főzősulim nagy bánatomra bezárta kapuit.
Arra is rájöttem, mivel a bloggal sohasem az volt a célom, hogy minél többen olvassák, csak annyi, hogy a barátimhoz eljuttassam kedvenc receptjeim, ezért amíg lesz pár olvasom és örömömet lelelem abban, hogy itt vagyok, addig folytatom.
Kívánok erre az évre sok-sok finomságot, sok gasztro élményt, jó sütés-főzést. Nyugodtan szemezgessetek a régi receptjeim között is. Örülök, hogy velem tartotok ebben az évben is.
Januári receptajánló:
Zeller krémleves karamellizált körtével és gorgonzolával
Bárány casserole zsemlegombóccal (coffeinmentes blog)
Sültcékla saláta friss kecskesajttal
Burgonya saláta chorizoval ( MandulaSarok blog)
Narancsos créme brulée
Újévi lencsefőzelék helyett, igaz ez is lencse:
Grillezett sütőtök-lencse saláta (Dolcevita)
Kókusztejes lencse curry ananásszal (ízbolygó)