2013. április 22., hétfő

Medvehagymás szendvicskrém és medvehagyma pesto

Teljes medvehagyma kattanás. Imádom. Már a kertbe is ültettem, de azt hiszem annyi területet nem tudnék beültetni amennyi elég lenne nekem egy szezonba, és természetesen tartósítok is. Sajnos csak én eszem, a család férfi tagjai köszönik szépen, nem kérnek. Egy leves egy szezonban még lecsúszik, de több biztos nem. 
Ez a szendvicskrém nagy kedvencem. Gyakorlatilag a medvehagyma felcserélhető snidlingre, petrezselyemre, rukkolára, vagy bármilyen más karakteres zöldre. Mégis medvehagymával a legfinomabb. Az egészet pedig medvehagyma pesto-val is megkoronázhatjuk. Szuper tápláló reggeli, mert én sose indulok el otthonról reggeli nélkül.




Hozzávalók:
1 doboz cottage cheese (20 dkg)
néhány medvehagyma levél apróra vágva
só, bors, teáskanálnyi mustár
4-5 db főtt fürjtojás vagy 1 db főtt tojás felkockázva, vagy villával összetörve

Elkészítés: az összes hozzávalót összekeverjük. Pirítósra vagy kenyérre halmozzuk és jóízűen falatozzuk.

A pesto-hoz: 1 csokor medvehagyma megmosva, megszárítva, 1 dl olívaolaj, 1 kis maroknyi fenyőmag, vagy hántolt mandula, egy kis darab parmezán vagy pecorino (kb. 4 dkg) Az egészet botmixerrel összedolgozzuk. Ezután hűtőben tároljuk, úgy hogy az olaj elfedje.
Medvehagyma pesto készítésről olvashattok Eszternél is.


kertünk kincsei a fák alatt megbújó medvehagymák

3 megjegyzés:

  1. Ki fogom próbálni! Mostanában annyit láttam medvehagymát, s fogalmam sem volt róla, mi az a zöld levél, amíg a piacon el nem láttak néhány receptötlettel. Ez a blog meg egyenesen pazar! Meg is osztom ezt a bejegyzést, ha nem baj!

    VálaszTörlés
  2. De jó kis recept! Még van pár szál medvehagymám, fel is használom őket erre. Én is imádom a cottage cheese-t, még jó hogy errefelé bőven van belőle!

    VálaszTörlés