2012. május 1., kedd

Pohárdesszertek

Pohárdesszertek Ferenczi Hajnalka tálalásában a Csillagánizs Főzőiskolában.

Gesztenyés pohárkrém:
Ez a gesztenyés desszert nálam erős versenyben volt a második helyért az epres pohárkrémmel. Az, hogy végül mégis nyert, annak az az oka, hogy gesztenyét egyébként nem szerető férjem az utolsó kanálig elfogyasztotta, majd közölte, ezentúl gesztenyepürét csak így kér. Ami jó az jó.



Bazsalikomos epres pohárkrém:
Bazsalikomos krém, friss eper, ropogós morzsa egy pohárban csak finom lehet. Ennek a pohárdesszertnek a receptje megtalálható a legfrissebb Szuflé magazinban. Annyit elrontottunk rajta, hogy 5 szál bazsalikom helyett 5 levél bazsalikomot használtunk, ezért nem lett a krém zöld. Sajnos a technológia nem engedte, hogy utólag hozzákeverjük. De azért így is nagyon finom volt. A saját poharamba belecsempésztem még némi krémmel elkevert bazsalikomot.



Tiramisu másként:
Többünk egyöntetű véleménye szerint ez a tiramisu mindent vitt. Az újdonság benne az, hogy babapiskóta, vagy hagyományos piskóta helyett egy marcipános piskótát készítettünk, amarettós kávéval locsoltuk meg. A krémhez pedig nem nyers tojást, hanem főzött krémet használtunk.


Tiramisu másként egy másik tálalásban 
A tiramisu tálalása egyébként is sokkal gusztább adagonként, mintha egy nagy tálból kanalaznánk ki. Még így is többféleképpen variálhatjuk. A titok egyébként a habzsákos adagolásban rejlik.



Köszönöm szépen a rengeteg ötletet Ferenczi Hajnalka cukrásznak. Bár az epres pohárkrémet nem nagyon engedte, hogy fotózzam, mert szerinte nem lett szép, azért remélem nem haragszik, hogy mégis feltettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése